Verkoopmedewerker Verse Vis

Verkoopmedewerker Verse Vis

Simonis Den Haag

Wat is vereist?

  • Minimaal een VMBO werk- en denkniveau
  • Mes-vaardigheden of een sterke interesse en passie voor eten
  • Goede beheersing van de Nederlandse- en Engelse taal
  • Minimaal een jaar relevante werkervaring
  • Bereidheid om een dag in het weekend te werken

Wat krijg je?

  • €2.200 - €3.200 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
  • 20 tot 38-urige werkweek
  • 23 vakantiedagen
  • Lunch van Simonis
  • Opleiden op het gebied van snijden en fileren.

Wat doe je?

  • 80% Verkoop en advisering
  • 10% Toonbank onderhoud
  • 5% Schoonmaakwerkzaamheden
  • 5% Overleg collega’s

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Interesse

Heb je een vraag of ben je geïnteresseerd? Neem contact met ons op.

Vacature

Als Verkoopmedewerker Verse Vis bij Simonis ben je verantwoordelijk voor het bieden van een uitzonderlijke ervaring aan de klanten van de viswinkel. Je staat paraat om gasten te adviseren bij het maken van hun keuze uit het uitgebreide aanbod van verse vis. Het presenteren van de producten aan de toonbank is ook een belangrijk aspect van je werk. Je houdt het overzicht, zorgt voor orde en netheid, en neemt alle bijkomende taken op je die bij een vlotte restaurantwerking horen.

Je komt terecht in het verkoopteam. Het team kenmerkt zich door de onderlinge samenwerking, het streven naar kwaliteit en het verlangen om iedere klant een bijzondere ervaring te bieden. Bij Simonis staat klantgerichtheid centraal en dat zie je terug in alles wat je doet. Om succesvol in deze functie te zijn moet je klanten op een vriendelijke en professionele manier helpen en adviseren.

Als je het leuk vindt om veel in contact te staan met klanten en je het niet erg vindt om soms met drukte te werken, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Verkoopmedewerker Verse Vis
Peter

Op een leuke werkdag is het druk in de winkel en het restaurant en loopt alles op rolletjes. Dan heb ik gezellig contact met klanten en collega’s.

Op een matige dag is het rustig door het slechte weer. Ook dan zijn er taken die gedaan kunnen worden, zoals het organiseren van de toonbank. Dan help je minder klanten dan je zou willen.

  • 10:00
  • 11:00
  • 12:00
  • 13:00
  • 14:00
  • 15:00
  • 16:00
  • 17:00
  • 18:00
  • 19:00
    • Toonbank onderhoud
    • Klanten helpen en adviseren
    • Pauze
    • Overleg met collega
    • Klanten helpen en adviseren
    • Schoonmaak en afronden dag
    • Toonbank onderhoud
    • Klanten helpen en adviseren
    • Klanten helpen en adviseren
    • Pauze
    • Toonbank onderhoud
    • Klanten helpen en adviseren
    • Overleg collega
    • Klanten helpen en adviseren
    • Schoonmaak en afronden dag
    • Pauze
    • Toonbank onderhoud
    • Klanten helpen en adviseren
    • Fileren en toonbank aanvullen
    • Schoonmaak en afronden dag
    • Klanten helpen en adviseren

Voorbeeld uit de praktijk

Een klant komt binnen met de vraag wat hij het beste op de barbecue kan leggen. Wat doe je?

Je wil deze klant zo goed mogelijk helpen en tegelijkertijd een goede omzet realiseren. Om klant goed te kunnen adviseren vraag je door naar de specifieke behoeften en voorkeuren. Vervolgens deel je jouw kennis over de producten en bereidingswijze. Je beveelt bijpassende sauzen en garnituren aan, die beschikbaar zijn in de winkel. Zo help je de klant met kiezen, en draag je bij aan de omzet van Simonis.

In dit geval zou je een voorgemarineerde, gevulde hele vis kunnen voorstellen. Deze keuze biedt de klant een gebruiksklaar product. Je rondt het advies af met een bijpassende saus, groenten en een geschikte wijn. Na dit klantcontact, zorg je ervoor dat de toonbank weer aangevuld en netjes is voor de volgende klant. Op deze manier houd je de winkelomgeving gastvrij en geordend.

Groeipad

Simonis biedt medewerkers de kans om alle facetten van de horeca- en visspecialiteitenbranche te verkennen, van keuken tot bar, van verkoop tot de verse viswinkel. Dit gebeurt zonder een vooraf vastgelegd groeipad, wat ruimte biedt voor individuele voorkeuren en ambities. Doorgaans start men bij Simonis in het restaurant, maar medewerkers hebben de vrijheid om aan te geven waar hun interesse en ontwikkelingswensen liggen. Zo kan iedereen bij Simonis op eigen wijze en tempo groeien binnen de organisatie.

Horecamedewerker
Medewerker Logistiek

Werken bij Simonis

Simonis is een gevestigde naam in de viswereld; een familiebedrijf dat vier generaties lang de liefde voor vis heeft overgedragen. Gestart in de late 19e eeuw als palingrokerij, heeft het bedrijf zich door de jaren heen ontwikkeld en is het uitgegroeid tot meerdere vis(speciaal)zaken. Deze groei is voortgekomen uit een passie voor vis die bij elke Simonis-generatie door de aderen stroomt. De organisatie wordt gekenmerkt door deze toewijding en een gevoel van traditie, gecombineerd met het streven naar voortdurende groei en verbetering. Bij Simonis draait het om het delen van de passie voor vis en het bieden van hoogwaardige producten en diensten aan hun klanten. Werknemers bij Simonis zijn dan ook onderdeel van een hechte, toegewijde familie.

  • Den Haag
  • Onderdeel van familiebedrijf Simonis
  • 52% / 48%
  • Gem. leeftijd 21 jaar
  • 100 medewerkers
  • Spijkerbroek en zwarte sneakers

Collega's

Foto van medewerker Janine Bootsman
Foto van medewerker Isabelle
Foto van medewerker Arie

Janine Bootsman (30) - Allround medewerkster.

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben via een kennis bij Simonis gekomen; in het restaurant begonnen en nu na 13 jaar ben ik overal wel inzetbaar. Ik heb het na al die jaren nog steeds naar mijn zin omdat iedere dag anders is.

Wat heb je gestudeerd?
MBO-opleiding Kappersberoep op niveau 3.

Wat doe je in je vrije tijd?
Met mijn dochter tijd doorbrengen.

Isabelle (24) - Bediening

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
In 2015 zocht ik een bijbaan, naast mijn studie. Mijn zus was toen al werkzaam bij Simonis en was erg enthousiast. Zij zei: "kom ook bij Simonis werken". Toen heb ik gesolliciteerd en was ik eigenlijk ook gelijk enthousiast.

Wat heb je gestudeerd?
Toerisme en recreatie.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sportieve en actieve activiteiten, drankjes en hapjes met vrienden.

Arie - Winkelmedewerker

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam in de slagerij, maar daar kwam ik op een bepaald moment niet verder.ik heb toen bij de firma Simonis gesolliciteerd en dat beviel me zo goed dat ik niet meer ben weggegaan.

Wat doe je in je vrije tijd?
Klussen in huis

Sollicitatieproces

Sollicitatie verstuurd
Fysiek gesprek met de Manager
± 1-3 werkdagen
Proefdag
± 1-3 werkdagen
Gefeliciteerd: je hebt de baan

Interessante baan?

Interesse Solliciteer nu
Terug naar boven